top of page

Sıkça Sorulan Sorular

Frequently Asked Questions (FAQ)

Dil eÄŸitimi için yaÅŸ engeli var mı?

​8-16 yaÅŸ arası öÄŸrenciler yalnızca yaz ayları içerisinde gerçekleÅŸtirilen yaz okulu programlarına katılabilirler. 16 yaşını doldurmuÅŸ her birey ise yaÅŸ farkı gözetmeksizin yetiÅŸkin dil kurslarına katılabilirler.

​


Dil okuluna katılabilmem için seviyem ne olmalı?​

BaÅŸlangıçtan (Beginner) ileri düzeye (Advanced) kadar her seviyeden öÄŸrenci dil okullarına kabul edilmektedir. Genel Ä°ngilizce programları hariç sınavlara hazırlık, akademik Ä°ngilizce gibi özel programlarda belirli bir minimum seviye istenmektedir. Örnek verecek olursak, IELTS sinavina hazirlanan bir ögrencinin, IELTS kursundan fayda saglayabilmesi icin minimum ORTA Düzeyde (Intermediate) Ingilizce bilmesi gerekmektedir.

​

Dil okulum sona erdiğinde sertifika alacak mıyım?​

Dil okulları eÄŸitiminiz bittikten sonra, tamamlamış olduÄŸunuz seviyeye istinaden uluslararası geçerliliÄŸi olan sertifikanızı size sunmaktadır.

 

Ä°ngilizcem baÅŸlangıç seviyesinde, dersleri nasıl anlayacağım?

​Dil okullarındaki öÄŸretmenler profesyonel anlamda eÄŸitim almış ve Ä°ngilizceyi yabancı dil olarak öÄŸretme konusunda uluslararası sertifikalara sahiptirler. BaÅŸlangıç seviyesinde Ä°ngilizce bilen öÄŸrencilere bile modern eÄŸitim tekniÄŸi ile Ä°ngilizce öÄŸretebilirler. Tabi gitmeden önce hiçbir Ä°ngilizce bilginiz yoksa ‘merhaba, nasılsın?, nasıl gidebilirim?’ gibi cümleleri kuramıyorsanız ilk baÅŸta Türkiye’de 2 aylık bir eÄŸitim almanızı öneririz.

 

Vizesiz eÄŸitim alabileceÄŸim ülke var mı?

​Türk Pasaportu hamilleri, eger yeÅŸil pasaport sahibi ise  Avrupa ülkelerinde 90 güne kadar vizesiz eÄŸitim alabilmektedir. Bunun haricinde diÄŸer tüm ülkeler yeÅŸil veya normal pasaportlarda vize istemektedir.

 

Hangi ülkelerde çalışma izni bulunmakta?

Ä°rlanda Cumhuriyeti ve Avustralya’da 6 ay ve üzeri eÄŸitim alacak öÄŸrenciler için haftalık 20 saat part-time çalışma izni vardır. Amerika, Ä°ngiltere ve Kanada ise sadece üniversite öÄŸrencilerine belirli ÅŸartlar altında çalışma izni vermektedir.

 

Yanımda ne kadar cep harçlığı götürmeliyim?

Her ÅŸehirde yaÅŸam masrafları deÄŸiÅŸiklik gösterir. Ulaşım, yeme-içme ve kiÅŸisel giderlerinizi göz önünde bulundurarak aylık cep harçlığınızı ayarlamanız gerekir. ÖrneÄŸin Ä°ngiltere için ÅŸehre göre aylık 500-700 GBP aralığı harçlık öneririz. Amerika için ÅŸehre göre deÄŸiÅŸmekle birlikte aylık 800-1000 USD harçlık öneririz. ÖÄŸrencinin harcama alışkanlıkları da cep harçlığı miktarını etkiler. Nakit paranın yanı sıra mutlaka kredi kartı götürmenizi de tavsiye ederiz.

 

​

Kredi kartımı yurtdışında kullanabilir miyim?

Kredi kartlarınızı yurtdışında rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz. Tabi gitmeden önce mutlaka kartınızı yurtdışına açtırmanız gerekmektedir. Bunun için bankanızla iletiÅŸime geçebilirsiniz.

 

Ailem bana nasıl para gönderebilir?​

BulunduÄŸunuz ülkeye göre aileniz o ülkenin bir bankasında açacağınız hesaba yurtdışı para transferi, western union, moneygram gibi transfer yöntemleriyle size ihtiyaç halinde para gönderebilir.

 

Yurtdışına gittikten sonra sizinle iletişim halinde olabilir miyim?

Sortie Danismanlari hali hazirda Londra'da bulundugundan,yurtdışına gittikten sonra her türlü istek ve sorunuz için danışmanınızla dogrudan iletiÅŸim halinde olabilirsiniz. Danışmanınız da belirli aralıklar sizinle iletiÅŸime geçerek ilerleme sürecinizi, istek ve sorularınızı cevaplayacaktır. EÄŸitiminizi tamamlayıp Türkiye’ye dönüÅŸ yapana kadar danışmanınız sizinle iletiÅŸimi kesmeyecektir.

Dil Okulu Fiyatlarini Etkileyen Faktörler

DiÄŸer Sorularınız için bizimle doÄŸrudan iletiÅŸime geçebilirsiniz.

Mesajınız için Teşekkür Ederiz.

bottom of page